Leib meie laual

Lisatud: 09 Oktoober 2015
Kirjutas Marge Põdra Klikke: 1810

 Käesoleval nädalal tähistati Jõgeva lasteaias Karikakar taas leivanädalat. Õppetegevused olid seotud sellega, kuidas jõuab leib meie lauale, kuidas leiba valmistatakse ning miks on leib kasulik. Raamatute ja õppefilmide abil said lapsed võrrelda, kuidas valmistas leiba talurahvas omal ajal ning milliseid töid on selleks vaja teha tänapäeval. Uuriti ka erinevaid viljasorte ning neist jahvatatud jahusid.

 Kuna leiva küpsetamine kodudes on tänapäeval järjest populaarsemaks muutunud, siis oskasid ka lapsed ise kogu protsessi kohta palju kogemusi jagada.

 Kõige oodatumad olid päevad, mil rühmades valmistati toredaid võileibu ja küpsetati küpsiseid. Oma kätega valmistatud toit maitseb ju ikka kõige paremini.

 Ühisel leivapäeval korrati üle kõik uued ja vanad teadmised leiva teekonnast lauale, mängiti teemakohaseid laulumänge, uuriti ja maitsti Lõuna Pagarite poolt saadetud erinevaid jahusorte. Lasteaia kokad soojendasid ahjus leiba, millele määrisime võid ning ühine leivasöömine lõpetas lustaka ja õpetliku leivapäeva.

 Merle Sild

Sipelga rühma õpetaja

 

Kontakt

  • Pae tn 2,Jõgeva linn, 48304, Eesti Vabariik
  • E-N: 7.00-18.30 R: 7.00-18.00
  • Lasteaed on mängumaa, mängides ma targaks saan
     

    Jälgi meid Facebookis!Jälgi meid!

    Veebi tegi: Webetex OÜ.